Κερί Καρνάουμπα (Carnauba wax)

Κερί Καρνάουμπα (Carnauba wax) Φυτικές ύλες καλλυντικών
Κωδικός Προϊόντος: NCM05
Πόντοι Ανταμοιβής: 60
Διαθεσιμότητα: Μη Διαθέσιμο
6,00€
Ποσότητα: Καλάθι

Ο κηρός Καρνάουμπα λαμβάνεται από τα φύλλα ενός είδους φοίνικα που ονομάζεται Copernica cerifera που φύεται στη βόρεια Βραζιλία. Ο κηρός προστατεύει το φυτό από την υπερβολική εξάτμιση.

Ο κηρός Καρνάουμπα αποτελείται κυρίως από εστέρες (περίπου 85%),  από λιπαρές αλκοόλες μακριάς ελεύθερης αλυσίδας (περίπου 13%), και από λιπαρά οξέα και ρητίνες.
Αυτός ο πολύ σκληρός κηρός χρησιμοποιείται  στα καλλυντικά και στην φαρμακευτική, κυρίως σε εφαρμογές  στικ επειδή εξασφαλίζει σκληρότητα, συνοχή, επιφανειακή λάμψη, ευκολία εφαρμογής και την ομοιόμορφη απελευθέρωση του προϊόντος. Επειδή ο κηρός Καρνάουμπα, έχει υψηλότερο σημείο τήξης από τους άλλους φυσικούς κηρούς είναι κατάλληλος για τη σταθερότητα έναντι της θερμοκρασίας πολλών καλλυντικών προϊόντων.
Εφαρμογές     στικς, μέικαπ, μάσκαρα, κοντίσιονερς, φροντίδας από τον ήλιο.
 
Προδιαγραφές  
 
          Χρώμα                                     Κίτρινο
          Οσμή                                       Τυπική
          Σημείο τήξης                            80 - 88 °C (USP: 81-86 °C)
          Αριθμός Οξέων                        2 - 7 mgKOH/g
          Αριθμός Σαπωνοποίησης       78 - 95 mgKOH/g
 
 
INCI/CTFA Name                Copernica Cerifera (Carnauba) Wax
EU- Name:                           Cera Carnauba
CAS-Nr                                  8015-86-9
EINECS-Nr.                            232-399-4
EC Food Additives              E903
FDA                                        GRAS-approved
 
Conforms to Eur. Pharm. VI and USP/NF XXIII
SSL Certificates